FLIPPIN’ BLIR EN DEL AV TUGG BURGERS

Nu är det klart att en av Sveriges mest ikoniska hamburgerrestauranger Flippin’ Burgers får nya ägare i Tugg Burgers. De nya ägarna tar över stafettpinnen med målet att förvalta och utveckla befintlig verksamhet. Dessutom finns planer på att utforska möjligheterna för ytterligare restauranger i Stockholm, Malmö och Göteborg. 

Flippin’ Burgers är pionjärer på burgarscenen och har sedan 2012 serverat högklassiga burgare till en trogen kundskara. Flippin’s grundfilosofi handlar om produkten – enkla burgare utan tjafs som är gjorda från grunden. Närproducerat och småskaligt är nyckeln till framgången.

  • För mig har det varit oerhört viktigt att hitta rätt köpare till Flippin’ så restaurangen kan drivas vidare i samma anda och med samma värderingar som tidigare. Här känner jag verkligen att gänget bakom Tugg Burgers tickar i alla boxar, säger tidigare ägaren och grundaren Jon Widegren.

Tugg Burgers planerar inte göra några ändringar i nuvarande verksamhet eller koncept. Initialt ligger fokus på att lära känna verksamheten och medarbetarna, för att sedan blicka framåt och kika på nya etableringar, främst i Stockholmsområdet. Förvärvet av Flippin’ Burgers finansieras genom att ägarna tillskjuter nytt kapital.

  • Vi på Tugg Burgers har alltid varit stora fans av Flippin’ Burgers och vi är väldigt exalterade över att få vara en del av Flippins’ framtida resa, säger Viggo Broström, VD på Tugg Burgers. 

Tugg Burgers och Flippin’ Burgers kommer att drivas som separata varumärken. Tugg Burgers finns redan i sju städer i Sverige: Borås, Helsingborg, Göteborg, Lund, Malmö, Uppsala och Västerås. Dessutom planerar Tugg Burgers att fortsätta öppna restauranger runtom i Sverige.

För mer information kontakta:
Viggo Broström, VD Tugg Burgers
viggo@tuggburgers.se

© 2019 Tugg Burgers